Met de Oxynade Scan app kun je gemakkelijk toegangscontrole uitvoeren voor tickets. De Scan app is beschikbaar voor IOS en Android en is gratis te downloaden.

De app is zeer gebruiksvriendelijk, ook wanneer je geen ervaring hebt in het scannen van tickets.

Kenmerken van de app:

• Na het initializeren van de app met jouw account, kun je het evenement selecteren waarvan je de barcodes en tickets wilt scannen;
  • De app zet alle geldige barcodes van het betreffende evenement voor je klaar. Dit heeft verschillende voordelen:
    • Het scannen van de tickets gaat snel omdat de app geen connectie hoeft te maken met de server;
    • De scan app werkt ook wanneer het internet uit valt;
  • Terwijl je aan het scannen bent, synchroniseert de app continue met de servers dus je kunt meerdere scanners tegelijkertijd gebruiken;
  • Je kunt met de smartphone de tickets scannen, middels de camerafunctie.
  • De app bied mogelijkheden voor test scanning voorafgaand aan het evenement

1. Installeren van de Scan App

Via de app store of Google Play kun je de app “Oxynade Ticket Scanner” downloaden.

Installeer deze app op je telefoon. Wij vragen je de app ook weer te verwijderen na scanning van je evenement.

2. Scanning gereed maken

Via Ticketpoint ontvang je de inlog gegevens voor de app:

- Inlog e-mail adres

- Inlog wachtwoord

Vervolgens selecteer je het evenement waarvoor je gaat scannen. Nu worden alle barcodes automatisch gedownload.

3. Scannen

Klik op scan en richt de camera van je telefoon op de barcode die op het ticket staat. De scanner herkent de barcode en zodra deze succesvol is gescand wordt je doorverwezen naar het feedback scherm.

Hier kunnen 4 verschillenden meldingen gegeven worden:

• OK - Het ticket is geldig voor het evenement.
  • Already inside - Het ticket is al gescand op dit of een ander apparaat.
  • Barcode not found - De barcode van het ticket is niet geldig voor dit evenement.
  • Not allowed type - De scanner heeft de mogelijkheid om te selecteren welk kaarttype er geldig is voor het evenement. Dit geeft aan dat het gescande ticket niet toegestaan is bij de scanner.

In de app kun je gemakkelijk de rangen selecteren die bij jouw scanner (ingang) gescand kunnen worden. Zo kun je een indeling maken voor verschillende ingangen. De app herkent de barcode dan wel als geldig maar geeft de melding dat de persoon niet bij de juiste ingang is.

Menu

De Scan app bied ook de mogelijkheid om instellingen aan te passen in het menu. Sommige instellingen hiervan worden beveiligd met een beheerder pin-code. Deze standaard pin-code is '0000'. Je kunt de pin-code aanpassen in het scherm instellingen.

Ook beschikt het menu over een mogelijkheid voor test scanning, het handmatig valideren van barcodes, het zoeken van tickets en geeft opties voor scan rapportages & statistieken.

Het is mogelijk om de scan app uit te loggen via de optie aanmelden.